About Vintage

About Vintage Straps

About Vintage er et dansk urmerke med base i København. Med sitt design forsøker de to grunnleggerne av About Vintage å kombinere tidløst design med klassiske elementer fra klokkens historie. Designet har også sine røtter i det minimalistiske design, som de er kjent for spesielt i Danmark, men også resten av Skandinavia. 

De første tankene rundt About Vintage kom i 2013 på en strand i Karibia, hvor de to grunnleggerne tillot seg å drømme stort. Visjonen var dengang, og er fortsatt, at klokkene skal være like relevante i dag, som i går og i morgen. About Vintage ønsker å skape enkle, men stadig ekstraordinære, klokker til menn og kvinner. Hos About Vintage refererer vintage til de små øyeblikkene og opplevelser man som menneske opplever, og hvor ens syn på verden endres for resten av livet. 

Klokkene er designet og navngitt etter viktige årstall i klokkens historie. Kronograf kolleksjonen fra About Vintage er oppdelt i tre årstall: 1815, 1821, og 1844. 1815 var året da teknikken bak kronografer ble oppfunnet. I 1821 ble det første kommersielle kronograf uret oppfunnet, da en fransk konge ønsket å ta tiden ved et hesteveddeløp. 1844 var året hvor det ble mulig å nullstille tidtagning, hvilket gjorde det mulig å ta tiden gjentagende ganger etter hverandre. Kronografuret, som vi kjenner det i dag, var begynt å ta form. 

I 1820 ble det for første gang tatt patent på et selvopptrekkende ur, hvilket var startskuddet for det automatiske uret som vi kjenner i dag. About Vintages automatiske kolleksjon er derfor navngitt etter årstallet hvor Thomas Prest registrerte patent på et slikt verk. 

1969 var året hvor det første quartz uret ble utgitt. Dette var med til å gjøre klokkene til et folkeeie, da det var betydelig billigere å produsere en batteridrevet klokke enn en klokke med et automatisk verk. Det ble nå også mulig å gjøre klokkene mindre, hvilket avspeiler About Vintages 1969 kolleksjon, som er laget i to størrelser; 36 mm og 39 mm. 

Klokkegiganten.no er offisiell forhandler av About Vintage klokker, hvilket betyr at du helt trygt kan kjøpe merket hos oss. Vi handler utelukkende gjennom offisielle kanaler, hvilket medfører at merket selv står inne for garantien, og du kan være sikker på at du kjøper en ekte About Vintage klokke hos oss. Vi kan derfor også være ytterst behjelpelige hvis du har spørsmål eller ønsker rådgivning rundt merket. 

Det finnes ingen produkter som samsvarer med utvalget.

  Laster inn...