Arne Jacobsen

Arne Jacobsen klokker

Arne Jacobsen, som levde fra 1902-1971, var utvilsomt den personen som satte dansk design på verdenskartet. I tillegg til de fantastiske bygningene og møblene designet av Arne Jacobsen, er han også mannen bak noen av de vakreste danske klokkedesignene noensinne. Hans klokkedesign hentet vanligvis inspirasjon fra arkitektoniske verk, som deretter ble overført på armbåndsklokkene. Sammen med arkitekten Erik Møller tegnet Arne Jacobsen Aarhus rådhus, som ble innviet i 1942. Opprinnelig ble rådhuset designet uten et klokketårn eller tårnklokker, ettersom Jacobsen var veldig streng på at hans design skulle være funksjonelle og derfor mente at et klokketårn eller tårnklokker ikke var nødvendige for funksjonaliteten av et rådhus. Klokketårnet og tårnklokkene ble dog allikevel lagt til i designet for Aarhus Rådhus innvielse, grunnet ønske fra den omkringliggende befolkningen. Designtillegget resulterte faktisk i at Jacobsen fikk inspirasjon til å designe en armbåndsklokke, Roman, i stil med den berømte rådhusklokken ved samme navn i Aaarhus. Arne Jacobsens fokus på funksjonalitet skinner tydelig gjennom i klokkene og er også en av grunnene til hvorfor klokkene fra Arne Jacobsen til dagen i dag bærer preg av et tidløst minimalistisk design som aldri går av moten.

Klokkene fra Arne Jacobsen fås både til menn og kvinner. De fås i forskellige design med mulighet for både nettkjede eller lærreim. I tillegg er klokkene fra Arne Jacobsen tilgjengelige i forskjellige størrelser for å matche ethvert håndledd, så du kan være sikker på å finne et design som passer deg!

Klokkegiganten.no er utnevnt som en offisiell og autorisert forhandler av Arne Jacobsen klokker, som betyr, at du kan være sikker på at klokkene er ekte. Du får også en offisiell garanti fra Arne Jacobsen. Alle klokkene er nyproduserte og de kommer direkte fra produsenten selv.

Bruk stigende rekkefølge

29 vare(r)

Arne Jacobsen Bankers

Arne Jacobsen Bankers klokker

I 1961 vant Arne Jacobsen Nasjonalbank-anbudet. Bygningen sto først ferdig i 1978, 7 år etter hans død. I den marmorforede vestibylen henger den vakre Arne Jacobsen Bankers Clock og stråler i Nasjonalbanken. Det er det Arne Jacobsen etterlot oss like etter hans død. Et arkitektonisk mesterverk som Bankers klokken, eksepsjonell og utenom det vanlige. Som du kan se på bildet over, er designet ekstremt minimalistisk med unike indikatorer og flotte visere.

Bankers serien fås både til kvinner og menn, og du kan selvfølgelig få klokkene i forskjellige størrelser. Klokkene er selvfølgelig laget i mange forskjellige farger og med forskjellige remmer og lenker. Du kan også få Bankers serien som vegg- eller vekkeklokke. Skulle vi ikke ha akkurat den kombinasjonen du ønsker, må du gjerne kontakte oss, slik at vi kan undersøke hva som er mulig å bestille hjem!

Arne Jacobsen Station vækkeur

Arne Jacobsen Station klokken

Station klokken kommer hele veien tilbake fra Arne Jacobsens tidligere karriere. Etter å ha designet et hus for H.J. Hansen, som på det tidspunktet var direktøren for møbelprodusenten Laurtiz Knudsen, spurte Hansen Arne Jacobsen, om han ville designe en klokke. Resultatet ble det vi kjenner til i dag som Station klokken. Den ble presentert våren 1939 i Charlottenborgs vår-utstilling i København. Som man ser på bildet, er klokken enkel og elegant med tall. Den kan fås som vekkeklokke, veggklokke og selvfølgelig armbåndsklokke i forskjellige kombinasjoner.

Bruk stigende rekkefølge

29 vare(r)

  Laster inn...